Fråga:
Tips för att njuta av en turnering
Mr.Joe
2017-07-01 19:23:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Under ett långt schackspel är det svårt att upprätthålla en emotionell balans. I vissa positioner känner vi oss bekväma och i andra obehagliga.

Men har du några tips för att hålla dig känslomässigt balanserad? Och viktigare, något tips för att njuta av spelet och behålla konkurrenskraften?

Oavsett situationen, fokusera på dina uppgifter: spela skarpa och exakta öppningsrörelser, beräkna variationer, bedöma positioner, gör planer. Njutningen kommer efter döden efter att du har vunnit :)
Fyra svar:
Hockeyfan19
2017-07-03 09:38:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns en hel del saker att göra för att förbättra dina resultat och njuta av turneringen.

På den fysiska sidan, håll dig väl utvilad och väl hydrerad under ditt spel. Ät mycket men håll det friskt. När det inte är ditt drag gå runt och titta på andra brädor, vila dina trötta ögon och få blodet att cirkulera. Gör en lätt övning på morgonen innan dina spel ens börjar. Slutligen, om du inte sov bra kanske du har lite koffein redo att gå.

När det gäller mentalitet, oroa dig inte för annat än att ha intressanta, spännande spel som du kan visa dina schackvänner när du kommer tillbaka från turneringen. Vinn eller förlust, se till att du spelar det du tycker är de bästa drag, även om de blir väldigt komplexa. Titta inte på dina motståndares betyg, bara kort nog att se din brädesfärg och bordet du spelar på. Att känna till deras betyg och låta det distrahera dig låter dig inte göra bättre schackrörelser över brädet. Håll hela ditt fokus på spelet du spelar. När du är klar med ett spel, vinner eller förlorar, tänk inte på det för mycket och slappna av. Du har precis spelat ett fysiskt ansträngande spel, återfinner det bästa du kan och fokuserar på att få tillbaka din energi. Så länge du försökte ditt bästa är det allt som betyder något. Resultaten är bara bockmarkeringar för den ena eller den andra sidan, det som verkligen betyder är att vara modig och visa beslutsamhet att spela det bästa drag du kan se, och förbättra din förståelse med dessa spel när turneringen är slut.

Åtminstone Jag försöker göra alla dessa saker när jag spelar turneringsschack, jag har till och med kommit först i mitt avsnitt flera gånger.

CConero
2017-07-02 16:52:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tycker att det först och främst lönar sig att vara väl utvilad innan jag spelar. Att öppna förberedelser inför olika beredskap hjälper till att väcka förtroende. En del ångest innan spelet är naturligt, men när jag börjar spela, verkar det försvinna. Jag försöker spela snabbt men lugnt och inte hamna kvar på klockan. En känsla av panik är mindre benägna att uppstå om du inte känner dig pressad för tiden. Jag letade initialt efter uppenbara saker, som oskyddade bitar, sedan enkla taktik, för båda spelarna. Om positionen är väldigt komplex försöker jag fatta sunda beslut och inte se imaginära hot. Om jag inte kan se en kombination försöker jag inte försvara mig mot den. Om det finns något där som jag inte kan se, så var det. Jag lär mig därmed och förhoppningsvis blir jag bättre förberedd för ett framtida spel. Jag tänker på att vissa förluster är oundvikliga och inte är världens ände. Om jag upptäcker att jag måste stå upp ibland under ett spel för att hålla mig vaken gör jag det. Jag försöker hålla i perspektiv att det är ett spel och inte av överväldigande betydelse i det stora upplägget av saker. Om du spelar regelbundet och försöker tillämpa de allmänna principerna i hela spelet är framsteg oundvikliga över tiden. Schack ska avnjutas, så jag försöker att inte låta något förringa den attityden.

"Schack ska avnjutas, så jag försöker att inte låta något förringa den attityden" Bra motto :)
Det fungerar ibland, men jag fortsätter att försöka. :)
Pradeep Kumar Prabaharan
2017-07-03 18:29:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mina tips för att njuta av långa turneringsmatcher:

Jag mötte den här situationen många gånger.

Jag spelar korta spel (5-20 minuter) mer än långa spel. Men i vissa turneringar måste vi spela långa spel. I den situationen kommer jag att använda motståndarens tid (inte mer än 5 minuter) för att tänka bra att vad som blir hans / hennes drag och bestämma vad som är det bästa svaret för mig. Det kommer att fungera 80% för mig. I så fall kommer jag att gå runt och sjunga en melodilåt (notera: som bara jag kan höra), dricka lite vatten och bara se andra bräda människor möter uttryck (inte tavlan att förväxla med min).

Sedan efter en tid kommer jag att återgå till mitt bräde och återgå till det normala.

Därför kommer jag inte att ha press mer än 5 minuter och jag kommer att få mitt sinne avslappnat ofta.

Seth Projnabrata
2017-07-04 18:26:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan finnas många sätt att njuta av en turnering beroende på antalet deltagare, vädret som påverkar mycket, särskilt i Indien, hur många av dina vänner som spelar, antalet omgångar, platsen och många andra . Dessa är tekniskt sett inte de ursprungliga parametrarna, men definitivt till viss del faktorer.

Det naturliga sättet att njuta av en turnering är att njuta av att spela schack och att observera andras schackspel. Du måste älska spelet mer och mer, och att titta på ett spel mellan två spelare borde vara en behandling. Om du har vänner som pratar om schackhistoria, kan olika öppningar, vem som är den bästa schackspelaren, styrkor och svagheter och idéutbyte göra dig livlig och borde aldrig tröttna på dig.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...