Fråga:
Letar du efter ett citat från Gata Kamsky - "du måste spela en annan typ av schack"
A. Roy
2017-08-23 22:18:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kommer ihåg ett riktigt intressant ögonblick från täckningen av ett av de amerikanska schackmästerskapen (förmodligen 2015 eller tidigare). Kamsky hade precis avslutat sitt spel och frågades av Maurice Ashley om hans åsikt om ett av de pågående spelen. Så Maurice börjar med hur vit har alla dessa fördelar, mer utrymme ... vissa rutor etc. Och Kamsky svarade direkt

du måste spela en annan typ av schack . vit har ingen plan alls. svart går bara ... [några drag] och det är det

(naturligtvis kanske jag har blandat svartvitt ovan)

Det var en slående illustration av hur omedelbar och korrekt utvärderingen av en stormästare kan vara. Kommer någon ihåg det här alls? Jag försöker hitta videoklippet eller misslyckas med den positionen som killarna diskuterade. Jag är ganska säker på att det fanns på uschesschamps webbplats då, men inte längre.

Ett svar:
Samantha
2017-10-01 18:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag minns detta - det var ett imponerande ögonblick. Jag kommer inte ihåg vem spelarna var, men spelet kom antagligen från avsnittet Open. Vaga minnen av föreslagna kungliga manövrer för Black, som involverar ... Qg8-h7 eller något som också är extravagant. Jag kommer inte ihåg resultatet av spelet eller om Kamskys idéer spelades. Och tyvärr verkar de flesta videoklippen på CCSCSL livestream-kanalen från 2014 vara borta.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...