Fråga:
Vilka schacköppningar handlar flest bitar?
Akiva
2015-11-21 22:23:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Målet här, om än heterodox, är att föra spelet till en position med få bitar på brädet, där du själv som spelare har tvingat den andra att handla alla dina större bitar och lämnar båda i en position som sannolikt rita.

Vilka schacköppningar illustrerar denna strategi bäst?

det finns inte en öppning som kan tvinga handeln med mycket material. Berlins försvar hamnar dock i ett slutspel.
Vissa variationer i Scotch leder till utbyte av Q och N, med nästan 50% dragning i databasen. Naturligtvis, som @CognisMantis sa, kan du inte tvinga det.
Fyra svar:
Elias A. Stern-Rodriguez
2016-07-13 05:24:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

i gurgenidze-variationen hos den accelererade draken byts alla bitar ut utom vita två biskopar, och vanligtvis en biskop och en riddare mot svart. vitt har en fin platsfördel, men svart struktur är väldigt solid och han borde kunna rita. det finns dock inga vinnande chanser för svart.

Joshua Harrell
2015-11-24 01:01:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För svart, skulle jag rekommendera Queen's Gambit accepterad mot d4 och Scandinavian Defense mot e4. Visst, det kan bara vara en bonde, men du märker omedelbart hur mycket din position öppnar för just den handeln. För vitt kan du spela e4, och öppningar som du kanske gillar kan innehålla Ruy Lopez-utbytet, som är litet från början. Men när många säger att de försöker spela för oavgjort saknar de aggression och gör defensiva misstag, vilket kan göra det ganska lätt att förlora till slut. Å ena sidan lär du dig något med vilken inledande repertoar du råkar välja. Å andra sidan kommer detta troligen inte att vara där du kommer att tillbringa resten av din schackkarriär.

Tom Au
2016-07-11 05:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag rekommenderar Ruy Lopez Exchange-variation. det "klassiska spelet" för denna öppning spelades 1914 mellan världsmästaren Emmanuel Lasker och den framtida världsmästaren JR Capablanca.

Det leder till ett tidigt utbyte av drottningar och därmed en tidigt slutspel. I "Chess Fundamentals" noterade Capablanca att omedelbart efter drottningbytet, "bör läsaren notera att om alla bitarna byttes ut, skulle White vara praktiskt taget en bonde framåt och därför ha ett vunnit spel." Black kompensation för detta var "Bishop-paret", vilket inte räckte i det här spelet.

DrCapablasker
2016-07-11 22:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För svart 1.d4 d5 2.c4 c5! för att rensa c- och d-filerna.

En annan idé 1.d4 d6 2.c4 e5 att bjuda in 3.dxe5 dxe5 4.Qxd8 +.

På samma sätt 1.e4 d6 2.d4 Nf6 3.Nc3 e5 för att bjuda in 4.dxe5 dxe5 5.Qxd8 +.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...