Fråga:
Är det etiskt att spara mot en motor när man spelar korrespondens?
user1108
2017-03-14 13:48:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag började spela korrespondens på chess.com enbart för skojs skull och för att få lite djup inlärning (dvs det är inget pris involverat).

Vi är ungefär tio flyttningar in och kommer nära mig ur boken. För att hjälpa mig att lära mig vill jag ställa in positionen mot en dator och spara mot det. Jag är inte intresserad av datorns utvärdering, rekommenderade drag för mig osv. Jag är egentligen bara intresserad av att öva från en viss position.

Min fråga är, är det etiskt att spara mot en dator mellan drag i ett korrespondensspel?

Det skulle vara helt etiskt om du bara skrev ner de positioner du är intresserad av att öva och sedan faktiskt gjorde övningen efter att spelet har avslutats.
Tänk på en undersökning. Jag är säker på att många av oss skulle vara "intresserade" av svaren på tentamensfrågor under tentamen. Av någon anledning är det inte tillåtet.
Sju svar:
Queeg
2017-03-14 14:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chess.coms webbplatsregler har följande att säga:

Du kan ALDRIG använda schackprogram (Chessmaster, Fritz, etc) för att analysera aktuella pågående spel om det inte är särskilt tillåtet (till exempel en dator turnering, etc). Den enda typen av datorhjälp som är tillåten är speldatabaser för att öppna rader i Turn-based Chess and Vote Chess. [...]

Så det handlar om frågan om att spela ut positioner från ett corr-spel mot en motor räknas som analys.

Svaret kan bara vara "ja" för för vissa möjliga fortsättningar av ditt spel ger motorn sina bästa drag. Det här är helt klart en analysanalys.

Det kommer att finnas gott om tid att spela mot din motor när spelet är klart.

Väldigt klart. Tack! I mitt fall är mitt program schackmästare, så ditt svar lämnar inget tvivel i mitt sinne.
Det kan dock finnas lösningar. Naturligtvis är du och din motståndare fria att spela ett spel under alla regler som du kan komma överens om. Du kan behöva ta spelet från sajten för att inte vilseleda deras statistik / ranking om vilken typ av spel som spelas. Och även om de är överens, kanske du tycker att din motståndare tar spelet mindre på allvar med vetskapen om att du trasslar med program.
@SteveJessop de kan också börja använda samma strategi och få ännu mer fördel än du.
Detta svar tar upp om reglerna tillåter något, vilket ofta är en annan fråga än om något anses vara etiskt.
@Weston: lyckligtvis i det här fallet verkar den ena minska till den andra - frågeställaren accepterar att bryta mot de överenskomna spelreglerna är oetiskt. Om ett liv stod på spel eller vad som helst, kan naturligtvis det moraliska värdet av fusk vid schack vara irrelevant, och vi skulle behöva en mer komplex (om än förmodligen fortfarande lätt) etisk analys :-)
Spork
2017-03-14 19:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I schack måste vi hitta det bästa sättet att spela. För att uppnå detta beräknar vi flera drag framåt. Genom att använda en dator "endast för sparring" begränsar du effektivt sökträdets djup med hälften - nämligen motståndarens drag. Det här är inte som att starta 100m-sprinten vid 50m-linjen och fråga om det är etiskt, eftersom antalet möjliga linjer växer exponentiellt med trädets djup. Det visar sig att man använder en dator för bara din motståndares drag är mer som att starta loppet 87m framåt.

På Chess.com är datorer specifikt aldrig tillåtna (som regler anger) även om korrespondensschack vanligtvis tillåter datoranalys för alla drag. Se avsaknaden av en regel mot det i International Correspondence Chess Federation (ICCF) Rules.

aaron
2017-03-15 14:04:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svaret är enkelt, och ingen har kommit ut och sagt det: NEJ. Inte etiskt. Du måste antingen avslöja för din motståndare, hitta ett sätt att rädda spelet och spela med datorn senare. Anledningen till att det inte är "etiskt" beror på att den andra spelaren antar att de bara spelar en människa, det är det underliggande antagandet. Jag tycker inte att det är "fruktansvärt" oetiskt, men det passar typiskt själva definitionen av oetiskt, det bryter mot förståelsen mellan dig och den andra spelaren. Fullständig information kommer att hantera det, och den andra spelaren kan välja att spela eller inte. Min schackdator är så jävla bra att jag kan slå vem som helst om jag i hemlighet använder den! Önskar att livet i sig var så enkelt.

Philip Roe
2018-02-02 20:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du vill göra detta måste du måste spela på en webbplats vars regler uttryckligen tillåter det. FICGS (www.ficgs.com) förväntar sig att dess spelare, som kallar sig "centaurs", kommer att använda datorassistans maximalt. Jag försökte det ett tag. Den som inte är nörd kommer att tycka att det är mycket tröttsamt.

CConero
2018-02-02 18:38:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som nämnts strider det mot reglerna. Men om du bara vill lära dig och ha kul, spela bara mot en dator i första hand. Varför till och med involvera en annan människa? Du får samma övningsfördelar som du vill utan några etiska problem.

hangejj
2018-02-04 06:47:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som andra påpekade tror jag att det beror på serverns regler. Om servern tillåter det är det naturligtvis inte oetiskt. Om servern specifikt säger att du inte kan då är det oetiskt. Du godkänner deras villkor genom att spela på deras server.

När du sparrar mot motorn kommer du att påverkas av hur du gör nästa drag i ditt nuvarande spel. Betyder inte att du hade avsikter att fuska betyder bara, du analyserade positionen och om du spelar för att vinna, oavsett om ett pris är inblandat eller inte, kommer du naturligtvis att gå emot det drag som inte är bra att spela för att du sparred mot i grund och botten en supermästare och du vill vinna. Det är inte fair play för din motståndare på en server som har regler mot att använda en dator.

Mitt förslag skulle vara, om du är på en server som har regler mot att använda datorer under spel, gör anteckningar i ditt spel där du vill analysera och analysera spelet EFTER att matchen är över.

Jeff B
2017-03-15 06:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USCF-korrespondensschackregler förbjuder användning av datorer utom för att spela in drag. Med andra ord kan du inte använda motorn för någon form av analys.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...